Erkend Taxateur in Utrecht

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

VBO

VBO Makelaar is de snelst groeiende en tweede brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. De ruim 1000 makelaars / taxateurs richten zich op Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed, Agrarisch Vastgoed en/of (WOZ)taxaties. De VBO makelaars / taxateurs staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen zijn de VBO makelaars / taxateurs gehouden aan de gedragscode. Op hun handelen wordt toegezien door een onafhankelijk tuchtcollege. De VBO is opgericht in 1985 en gevestigd in Rijswijk. 

SCVM

SCVM makelaars / taxateurs zijn in bezit van het DNV-certificaat: het eerste én enige certificaat voor makelaars / taxateurs dat onder accreditatie staat van de Raad voor Accreditatie. Registratie gaat steeds zwaarder wegen. Niet alleen voor de financier maar ook voor de makelaar / taxateur zelf. Om te mogen taxeren t.b.v. de Nationale Hypotheek Garantie, dient de makelaar / taxateur geregistreerd te zijn.

De SCVM is een onafhankelijke stichting en wordt als zodanig ook erkend door de Raad voor Accreditatie. Deze Raad heeft alle DNV-certificatieschema's voor de makelaar / taxateur geaccrediteerd, waarmee de hoogst mogelijke erkenning is afgegeven. Hetgeen alles zegt over de kwaliteit van SCVM geregistreerde makelaars / taxateurs. Kiest u voor een SCVM Makelaar, dan kiest u voor kwaliteit.

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen.

NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties.

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. En omdat de taxateur verplicht is zijn taxatie goed te onderbouwen, is ook voor u zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Een NWWI taxatie beschermt u zo tegen een onjuiste waardebepaling.

Het NWWI wordt branchebreed gedragen. De oprichting is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en vastgoeddeskundigen (NVM), Vereniging VBO Makelaar (VBO), de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD), ABN Amro Hypotheken Groep, Obvion en Achmea Hypotheekbank.